bezoekersrecord op zondag in luttenberg

Er was zondag in Luttenberg en directe omgeving geen enkel plekje meer te vinden om de auto te parkeren. Vele duizenden mensen wisten de weg naar het dorp te vinden om de afsluitende dag van het Luttenbergs Feest mee te maken.

Al om 10.00 uur waren er enkele honderden bezoekers aanwezig bij de kerkdienst in de grote feesttent, waarin pater Geert Scholten voorging. In de kern van het dorp was inmiddels een grote jaarmarkt en vlooienmarkt opgesteld, waarbij het al snel dringen was tussen de diverse kraampje met uiteenlopende waren. De echte drukte kwam ’s middags op gang. Om half twee begon de ludieke recordpoging Twister. De organisatie had voor een enorm groot twisterdoek gezorgd en deelde 1.000 gekleurde hoedjes uit. Alle mensen met een hoedje speelden daarna gezamenlijk het spel, wat tot tal van komische situaties leidde.

Maar de klapper van de middag was toch wel weer het zwientie tikken. De tribune was tot de laatste plaats gevuld en achter dranghekken en op de platte wagens stond het publiek rijendik. Zij konden genieten van een mooie strijd. Het zwientie genoot eveneens van de ‘vrijheid’ die het deze middag had in de modder- en zaagselbaden. Maar liefst 25 dames en 63 heren probeerden het varkentje te tikken. Bij de dames ging het varkentje symbolisch naar Wijhe. Bij de heren werd Luttenberger Robert Oosterlaar de winnaar.

Het Luttenbergs Feest kende in de aanloop nog wat last van overvloedig water door de vele regenval en een niet goed functionerend rioolsysteem. Gelukkig bleef het tijdens het grootste gedeelte van het feest droog. Alleen op zondagmiddag kwam er een enkel buitje over, wat overigens de feestvreugde niet temperde. Ook tijdens het afsluitende vuurwerk bleef het droog, zodat het opnieuw massaal toegestroomde publiek kon genieten van een mooie vuurwerkshow.

De organisatie van het Luttenbergs Feest kijkt dan ook zeer tevreden terug op een bijzonder geslaagd feest. Over het geheel genomen is de tendens dat tentfeesten minder in trek zijn in Luttenberg zeker niet doorgezet, gezien de enorme drukte op zowel de zaterdagavond als overdag op zaterdag en zondag. Na het opruimen wordt volgende maand al weer begonnen met de eerste voorbereidingen van het feest in 2009, dat dan wordt gehouden van 6 tot en met 9 augustus.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.