anwb streetwise bij esmoreit luttenberg

ANWB Streetwise, een spannend verkeersprogramma, komt dinsdag 26 augustus bij basisschool Esmoreit in Luttenberg. Streetwise leert alle kinderen van de basisschool beter om te gaan met het huidige verkeer. Esmoreit vindt het belangrijk die ‘straatwijsheid’ mee te geven en biedt de kinderen graag ANWB Streetwise aan.

In verschillende praktijklessen leren de kinderen over het gebruik van gordels, kinderzitjes, remweg en reactiesnelheid. ANWB Streetwise bestaat uit vier onderdelen. In ‘Toet Toet’ leren de kinderen van groep 1 en 2 in de speelzaal verkeersgeluiden herkennen en oefenen het veilig oversteken. Daarnaast wordt geoefend met de autogordel in combinatie met het kinderzitje.

Tijdens ‘Blik en Klik’ leren de kinderen van groep 3 en 4 in de gymzaal over veilig oversteken. Het belang van het dragen van de gordel en gebruik van een autostoel in de auto wordt geoefend met een spannende gele elektro-auto. ‘Hallo Auto’ leert de kinderen van groep 5 en 6 over de remweg van een auto en de invloed van reactiesnelheid op die remweg. Kinderen nemen zelf plaats op de bijrijderstoel van een ANWB lesauto en mogen zelf remmen. Ook het belang van het dragen van een gordel komt in deze les aan bod.

‘Trapvaardig’ tenslotte traint de kinderen van groep 7 en 8 op het plein bij de manege aan de Looweg in praktische fietsvaardigheid. De leerlingen fietsen over een uitdagend parcours en trainen moeilijke manoeuvres met een zware rugzak op de rug. Hiermee worden de kinderen voorbereid op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school. Naast dit programma krijgen de groepen 1 tot en met 4 de gelegenheid om op straat te spelen. Voor deze ene dag is de Wispelweg afgesloten vanaf de Lemelerweg tot de ingang naar de Havekamp.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.