alcohol stand op stoppelhaene braderie

Het Raalter Ondernemers Verbond doet ook dit jaar weer een behoorlijke duit in het zakje bij de samenstelling van het programma voor Stöppelhaene. Een werkgroep van het ROV, bestaande uit Willy Meijer, Gé Jansen, Peter Walter en Martijn ter Haar, tekent voor de organisatie van een grote braderie in de winkelpromenades.

De braderie wordt gehouden op donderdag (10.00 tot 18.00 uur), vrijdag (10.00-21.00 uur) en zaterdag (10.00 tot 17.00 uur). In de Herenstraat, Grotestraat, Marktstraat en op de Grote Markt en Plas zal het deze dagen een drukte van belang zijn. De braderie biedt een mix van handelaren van divers pluimage, aangevuld met allerlei ondernemers uit Raalte. Vermeldenswaardig is zeker dat ook een aantal nieuwe ondernemers direct een bijdrage zullen leveren. Het ROV zal dit jaar ook zorgen voor een nieuw Stöppelhaenekunstwerk dat tijdens het oogstfeest de winkelpromenades zal sieren.

Verder opent wethouder Roger de Groot tijdens de braderie op vrijdag om 10.00 uur in de Marktstraat de Tactus-stand ‘Alcohol en jongeren’. De Groot doet dat door deel te nemen aan het Rad van Avontuur met zestien vragen over alcohol. Daarbij zullen naast vertegenwoordigers van de Stichting Stoppelhaene ook de CDA-kamerleden Sabine Uitslag en Eddy van Hijum aanwezig zijn. Deze stand is een onderdeel van het alcoholmatigingsproject ‘Minder drank, meer scoren’ dat in het voorjaar van 2008 van start is gegaan in de gemeente Raalte.

Het succes van de alcoholstand van vorig jaar is aanleiding om ook dit jaar tijdens Stöppelhaene aandacht te besteden aan ‘Minder drank, meer scoren’. Het doel van deze stand is om jongeren (maar ook hun ouders) er op te wijzen dat alcoholmisbruik grote negatieve gevolgen heeft voor het verdere leven. Met behulp van het Rad van Avontuur zoekt verslavingszorg Tactus uit Deventer op de braderie van Stöppelhaene contact met jongeren (tieners) en ouders van tieners. Informatie over het project ‘Minder drank, meer scoren’ is te vinden op staging2.minderdrankmeerscoren.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.