al 15000 kaarten van fietsnetwerk verkocht

In twee maanden tijd zijn er al ruim 15.000 kaarten verkocht.

Het fietsroutenetwerk in Salland werd donderdag officieel geopend door gedeputeerde Carry Abbenhues. Zij onthulde samen met Jonny Hollander, voorzitter Recreatiegemeenschap Salland, de plaquette aan informatiepaneel 89 bij de Steernebrug langs het Overijssels Kanaal.

De Recreatiegemeenschap Salland is verantwoordelijk voor de realisatie en het onderhoud van het fietsroutenetwerk. De kosten van het netwerk zijn grotendeels gedekt door Europese en provinciale subsidies. De deelnemende gemeentes Deventer, Raalte en Olst-Wijhe dragen bij in de kosten voor onderhoud, promotie en marketing en financiering van het fietsroutenetwerk.

Abbenhues was donderdag enthousiast over het prachtige fietsroutenetwerk in Salland en in Zaal Reimink in Heeten prees zij voor ruim 90 genodigden de rijkdom aan natuur, cultuur en activiteiten in Salland. Hein te Riele, directeur van het Sallands Bureau voor Toerisme, constateerde dat Salland zich in meerdere opzichten positief ontwikkeld heeft de laatste vier jaar. Sallandse bestuurders weten elkaar, op meerdere terreinen, steeds beter te vinden.

De ontwikkeling van Salland als toeristisch A-merk is dan ook onderdeel van een veel omvattender proces. De komende jaren zal de campagne ‘Salland Fietsland’ centraal komen te staan bij de ontwikkeling van toeristisch Salland. De provinciale thema’s wellness, natuur en landschapsbeleving, cultuurbeleving, proeven en ruiken, worden in Salland verbonden met de fiets.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.