afvalstortplaats rova wordt stuk efficienter

Ongeveer 55.000 inwoners kunnen straks gebruik maken van de nieuwe locatie van ROVA om afval te brengen. De aanstaande verhuizing van het afvalbrengstation van de Heesweg naar de Zompstraat 21 betekent voor inwoners van de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe een verbetering van de service. Begin augustus zijn de bouwwerkzaamheden voor het nieuwe afvalbrengstation, dat veel groter wordt dan het huidige station, gestart.

Regionale Organisatie Verwijdering Afvalstoffen (ROVA) heeft ruim 5.000 vierkante meter grond aan de Zompstraat aangekocht voor het nieuwe afvalstation. Naast een grotere capaciteit biedt de nieuwe locatie vooral logistiek gezien voordelen. De huidige plek aan de Heesweg heeft wat dat betreft namelijk beperkingen. De ruimte is beperkt en de stortplaats is bovendien slechts op vrijdag en zaterdag geopend. En dan is het er dus vaak (te) druk.

De verwachting is dat bij een voorspoedige bouw eind 2008 de deuren kunnen worden geopend van het nieuwe stortplaats, dat onderdeel uitmaakt van industrieterrein De Zegge VI. Per direct zal dan ook de verouderde vestiging aan de Heesweg worden gesloten. De voorzieningen voor burgers aan de Zompstraat worden overzichtelijk en gebruikersvriendelijk ingericht, zodat een goede doorstroming van het verkeer plaatsvindt.

Doordat er veel meer ruimte is kan ROVA de afvalverwerking op de nieuwe locatie veel adequater laten verlopen. Door het gebruik van een drive-in loket hoeven bezoekers bij het wegen niet uit de auto te stappen en kunnen zij snel worden geholpen. Op de locatie wordt, net als dat nu het geval is, gebruik gemaakt van een verhoogd talud waarnaast de diverse afvalcontainers opgesteld staan om het afval makkelijk gescheiden kwijt te kunnen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.