zwaar einde met veel voldoening in nijmegen

Het heeft even geduurd, maar hier is ons afsluitende verhaal van de Raalter wandelaars in Nijmegen. En er is goed nieuws, want de groep die vrijdagochtend heel vroeg aan de start stond van de vierde etappe, heeft de vierdaagse ook uitgelopen. Familie en bekenden waren al opgetrommeld om de wandelaars binnen te halen en hen de laatste kilometers naar voren te schreeuwen. Die waren zwaar, maar de voldoening verzacht alle pijn.

“Och ja, die kuiten deden zo zeer”, blikt Loes Klink daags na de Nijmeegse Vierdaagse terug op de laatste afstand. “En ik had constant een branderig gevoel bij mijn voeten, maar we hebben het gehaald dus we zijn heel blij.” Het was voor Klink al de tweede keer dat ze de vierdaagse tot een goed einde bracht. Ook de andere Raaltenaren hebben de laatste dag als een echt zware ervaren, maar allen hebben de tocht volbracht.

Voor Peter van der Vegt was het de eerste keer dat hij de tocht heeft uitgelopen. “Een absolute topprestatie”, laat vader Bertus ons trots via de mail weten. Net zo knap als alle andere lopers die de tocht volbrachten. In het bijzonder willen wij toch de Raalter groep even noemen die we de afgelopen week volgden: Martin Kruiper en Peter van der Vegt (50 kilometer), Loes Klink, Nico en Gemma Koerhuis, Anton en Gerda Holterman, Rosa Kruiper en Bennie Elshof (40 kilometer).

Wij kunnen niets anders dan ons aansluiten bij de woorden van Bertus van der Vegt en willen de lopers via deze weg van harte feliciteren met hun prestatie. Overigens blijkt dat de gemiddelde Nederlander de Nijmeegse Vierdaagse als een van de zwaarste evenementen ter wereld beschouwt. Alleen de Tour de France, de Elfstedentocht en een beklimming van de Kilimanjaro lijkt de meeste mensen zwaarder, zo blijkt uit onderzoek van Edet. Bijna 13 procent van de ondervraagden plaatst deelname aan de vierdaagse echter in de top drie van zwaarste uitdagingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.