zorgen over toekomst bos krieghuusbelten

Al jaren wonen Jan Pekkeriet (Krieghuusweg) en Marc van Geene (Wolthaarsdijk) in de buurt van camping Krieghuusbelten tussen Raalte en Lemelerveld. Een rustig plekje mooi in de natuur. Maar hoe lang nog? Een dikke maand geleden kwam het nieuws binnensijpelen dat er plannen zijn voor veertig recreatiewoningen in het bos vlak bij hun huis en de camping. Dat gaat zomaar niet, dachten de twee.

Daarin staan ze niet alleen. Jan Pekkeriet sloeg meteen aan het bellen en vrijwel elke buurman of -vrouw gaf aan finaal tegen de plannen te zijn. Een bezwaarschrift tegen de plannen ligt al bij de gemeente.

Over welke plannen hebben we het precies? Naast camping de Krieghuusbelten, richting het Overijssels Kanaal, ligt een stukje openbaar bos. Projectonwikkelaar Robert Collée wil graag recreatiewoningen plaatsen op die grond, die overigens niet van de campinghouders is, maar van twee neven en een oom. Allereerst ging het om veertig woningen, maar er zijn geluiden dat het er minder worden. “Wij willen echter dat er helemaal niets komt”, zo laten de buurtbewoners Pekkeriet en Van Geene aan duidelijkheid niets te wensen over.

Direct nadat bekend werd wat de plannen waren, kwam Pekkeriet al in actie. Hij pakte niet alleen de telefoon om de buurt op te trommelen, hij zette ook een bord aan de weg. Die werd echter op onverklaarbare wijze gestolen. Hij zette door en plaatste opnieuw een bord, maar ook dat verdween. Nu heeft hij een bord op een fiets gezet en dat is vooralsnog blijven staan. De boodschap is duidelijk: ‘Behoud de natuur, hier geen recreatiewoningen’.

Jan Pekkeriet woont aan de Krieghuusweg recht tegenover het bos waar de recreatiewoningen zijn gepland. “Weg met de rust. Kijk, ik wist dat hier een camping lag en dat het dus in de zomer wat drukker is. Maar dit zal een ramp zijn.” Behalve dat de rust verstoord wordt, hebben de beide mannen vooral met de natuur te doen. “Het is een prachtig stukje natuur waar we graag mogen zijn. Dat dat verloren gaat is het ergste! De projectontwikkelaar zal ongetwijfeld tot het gaatje gaan… Maar dat doen wij ook!”

In het bos is trouwens al aardig huisgehouden, zoals op de foto’s hieronder te zien is. “Onder het mom van bosonderhoud.” Een voorbereiding op wat gaat komen? “Dat kun je niet bewijzen”, zeggen Pekkeriet en Van Geene diplomatiek.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.