Home / archiefcentraal / zeer veel meldingen van wespenoverlast

zeer veel meldingen van wespenoverlast

Het aantal meldingen van wespenoverlast is dit jaar twee tot drie keer meer dan voorgaande jaren. De komende maanden zullen liefhebbers van zoetigheid heel wat last hebben van wespen. Door de milde winter zijn er niet alleen meer wespen, ze zijn ook langer actief.

RTV Oost ging vanwege het wespennieuws op pad met een ongediertebestrijder uit Staphorst en maakte het volgende filmpje: Wespenoverlast groter dan ooit. Volgens de ongediertebestrijding komen er dagelijks vijftien tot twintig telefoontjes binnen om wespennesten weg te halen. De vraag is zo groot, dat in de avonduren en het weekend wordt doorgewerkt. De komende weken wordt de overlast van wespen naar verwachting alleen maar groter, omdat de wespen in de natuur dan geen voedsel meer kunnen vinden.

Vorig jaar was er volgens de geleerden – vanwege de warmte in april – ook een wespenplaag op komst, maar die bleef toen uit. Desondanks ging Salland Centraal destijds wel op zoek naar preventieve maatregelen.

Lees ook

Vroeger in Salland: De onthulling van het oorlogsmonument

Het Weekblad voor Salland presenteert in samenwerking met de Historische Vereniging Raalte en omstreken de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.