Home / archiefcentraal / zakkenrollers oppakken met videobeelden

zakkenrollers oppakken met videobeelden

Politie in Salland maakt steeds meer gebruik van videobeelden om daders van zakkenrollerij en andere diefstal te betrappen. Henk van Bussel zegt dat, terugblikkend op zijn eerste half jaar als teamchef.

Van Bussel: “We worden regelmatig bezocht door criminelen van buitenaf die hier hun slag komen slaan. Zakkenrollerij, diefstallen van portemonnees – vooral als oudere mensen rustig staan te winkelen in supermarkten, fraude met bankpassen, wisseltrucs, een enkele woninginbraak. Allemaal toe te schrijven aan ‘hit and run criminelen’ die slechts een kort bezoek aan Salland brengen. Voor de politie lastig te bestrijden, maar door onopvallend in burger aanwezig te zijn in deze winkels en steeds meer gebruik te maken van camerabeelden, lukt het toch om regelmatig een tik uit te delen en verdachten aan te houden.”

Van Bussel weet ook dat voorkomen beter is dan genezen: “Ik wil geen open deuren intrappen, maar blijf wel benadrukken dat je beter maar alert kunt zijn en goed op je spullen moet passen. De komende maanden zijn er weer veel evenementen in Salland en die trekken helaas ook weer mensen aan die het op de spullen van een ander gemunt hebben.”

Lees ook

Bewoner Haverstraat uit huis gehaald na gasluchtmelding

RAALTE – De politie heeft vanmorgen een verward overkomende bewoner van de Haverstraat in Raalte …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.