witte trui voor markerink in giro donne

Het gaat dit jaar goed met de wielercarrière van de Raaltese Loes Markerink. Zo schreef ze al de GP Stad Roeselare op haar naam, won ze de tweede Zevendorpenomloop van Aalburg, wist ze een etappe in de vrouwentour de winnen en eindigde ze vorige week als vijfde op het Nederlands kampioenschap. En daar komt bij dat ze momenteel de best geklasseerde jongere is in de Giro d’Italia (Giro Donne) voor vrouwen.

De proloog op zaterdag, op het moment dat de Tour de France voor mannen aanving, ging over een parcours van slechts 1,2 kilometer. Op maat gemaakt voor Markerink welhaast, die bekend staat als een uitstekend tijdrijdster. Een overwinning en de roze leiderstrui zat er zaterdag niet in, die kreeg Markerinks team- en landgenote Mirjam Melchers uitgereikt, maar met een prima zesde tijd op 2,2 seconde deed de Raaltese direct goede zaken voor het klassement.

De etappe op zondag over ruim 130 kilometer eindigde in een massasprint die werd gewonnen door Ina Yoko Teutenberg. Markerink deed echter wederom goede zaken door op een negende plaats te eindigen. In het totaalklassement staat ze nu op een achtste plaats, maar belangrijker is haar leidende positie in het jongerenklassement. Vandaag rijdt de Raaltese dus in de witte trui, in een etappe over 122 kilometer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.