wegener is akkoord stakingen blijven uit

Volgende week krijg je – als je abonnee bent tenminste – gewoon iedere dag je Stentor in huis. Er komen geen stakingen bij de krant. De bezuinigingen zijn namelijk van de baan. Althans voorlopig. Sinds Wegener verhandeld is aan het Britse Mecom moest er twintig procent winst gemaakt worden.

De Raad van Bestuur gaat op zoek naar een rendement “dat de continuïteit van de onderneming met bijbehorende investeringen waarborgt.” Nog steeds bezuinigen dus, maar vermoedelijk veel minder dan de circa vierhonderd man die er nu uit zou moeten, waarvan tachtig op de redacties.

Het lijkt een beetje op de bekende kaasschaafmethode. Want er moeten hoe dan ook mensen uit, terwijl de regionale kranten wél actiever moeten worden op internet, hetgeen natuurlijk wel enige andere vakbekwaamheid vergt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.