vuurdoop voor burgemeester piet zoon

Hij kreeg de Sallandse Herberg twee jaar geleden helemaal plat toen hij toenmalig burgemeester Alex Bolhuis ‘IP’ noemde, oftewel Immens Populair. Vorig jaar sloeg hij een jaartje over, maar op de Sallandse Cabaretavond van woensdag 27 augustus is de Raalter buutredner Herman Tutert er weer bij. Burgemeester Piet Zoon kan dus zijn borst natmaken. “Onze nieuwe burgemeester heeft hopelijk wel de zegen van de Heilige Vader. Maar die had weer geen ophaalbrug nodig om over het water van het kanaal te lopen.”

Tutert zal op deze avond, traditioneel de officiële opening van het Sallandse oogstfeest, de immer stampvolle Sallandse Herberg niet alleen hoeven te vermaken. Vanuit Wijhe houden Anton Klein Schaars en Gerrit Hulleman alias het Wiejes Cabaret de gebeurtenissen in Raalte al weer scherp in het oog. En de Brabantse tonproater Rob Scheepers bewees vorig jaar al dat niet alleen Sallanders over humor beschikken. Met muzikale ondersteuning van de enige echte Raalter popstar Maaike en de soepele mix van folk, jazz, blues en Nederpop van Muppetstuff uit Zwolle staat het programma als een huis.

Traditioneel hoogtepunt bij de start van het oogstfeest is op deze avond altijd de bekendmaking van de Oogstkoningin en haar beide Hofdames. Natuurlijk zal Stöppelhaene voorzitter Theo Ogink ook de Sallandse Boer naar voren halen om de agrarische oorsprong van het oogstfeest te benadrukken. Björn Roescher zal de hele avond presenteren. Vanaf 19.00 uur is woensdagavond 27 augustus de Sallandse Herberg op het Stöppelveld (de Domineeskamp) open en rond 19.30 uur zal het programma van start gaan.

De kaarten voor deze avond kosten 12 euro en zijn vanaf vrijdag 1 augustus te koop bij Lederwarenzaak Schulten en de VVV/ANWB in Raalte. Afgelopen jaren moest al ruim van te voren het bordje ‘uitverkocht’ opgehangen worden, dus je moet er snel bij zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.