vermoeidheid opzij gezet voor ertegenaan 2

Het eerste deel van de speelfilm ‘Ertegenaan!’ van Lars Henning uit Raalte zorgde voor louter positieve kritieken. Bij de première van de film nam hij zelf het woord en vertelde dat er opnames voor een tweede deel op de planning stonden. Inmiddels is er al flink wat gefilmd en staan de belangrijkste en meest spectaculaire scènes op band. Maar het blijft hard werken.

“We filmen iedere week drie dragen. Bijvoorbeeld vorige week, toen we bij bij mijn oma verbleven waar we alle dagen eten en slapen. De hele cast en crew was aanwezig en ja, dan is het dus erg gezellig! Eigenlijk té gezellig, want daardoor slapen we altijd pas rond half twee en de volgende ochtend gaat de wekker weer om half acht. Dan ben je na drie dagen ook wel kapot.”

Ondanks de gezelligheid en de vermoeidheid gaat het tot dusverre wel voorspoedig, weet Henning. “We zijn 31 mei van start gegaan in Belt-Schutsloot, in de buurt van Giethoorn. Hier namen we enkele mooie ‘waterscènes’ op en ook hebben we hier de grote climax vastgelegd.”

Een belangrijk gedeelte is dus al achter de rug. Waar zijn de acteurs nu mee bezig? “Gewoon met de rest van de film. Van liftende meiden en stoere gozers tot zelfverzekerde receptionistes: Er zit van alles in. In het Kulturhus hebben we bij RTV Raalte gefilmd voor de audities en boven voor de ‘receptiescènes’. Bij Hennie Fiet (Ruben) zijn de ‘bosscènes’ vastgelegd, omdat die in zijn schuurtje stroom had en we dat met verlengsnoer net konden halen.”

Na het filmen staat het monteren op het programma. Daar is Lars ondertussen al druk mee bezig. “Het beeldmateriaal gooi ik zo snel mogelijk de computer op, zodat ik direct aan de slag kan. De computer die ik ter beschikking heb is ideaal, want die is speciaal voor filmmontage gemaakt. En die computer, die heb ik mooi van een sponsor gekregen (EGCS in Lemelerveld).”

De komende drie weken (week 30, 31 en 32) wordt het eerste deel ‘Ertegenaan!’ herhaald, inclusief ‘The Making Off’. Dit alles is te zien op lokale zender RTV Raalte en dat drie weken lang, op elke maandag, woensdag en vrijdag. En wat betreft de het tweede deel van de film, we houden je op de hoogte. Om alvast een voorproefje te geven staat hieronder de Sneak Preview.