veel jeugdige fietsers van start bij blokje om

De organisatie van het jaarlijkse ‘Blokje Om’ kijkt ondanks de vele buien van zondag terug op weer een geslaagde editie. Er stonden in Heino weliswaar geen 1.100 fietsers – zoals vorig jaar met mooi fietsweer – aan de start, maar met 560 fietsers is de organisatie best tevreden.

Het begon allemaal erg goed. Zelfs het zonnetje scheen zondagmorgen uitbundig, na dagen met veel regen. In de vroege ochtend gingen dan ook veel fietsliefhebbers op pad voor een mooie tocht van 200, 100, 60 of 30 kilometer. Na tienen stokte het ineens met het aangename fietsweer en werden de fietsers geconfronteerd met buien! De ‘toestroom’ van mogelijk wat latere fietsers bleef achterwege. Een evenaring van het recordaantal deelnemers zat er dan ook niet in.

Desondanks is de organisatie dus toch tevreden. “Vooral veel jeugdige fietsers stapten ditmaal op en dat is duidelijk een opsteker”, aldus scheidend toerleider Flip Jonkman. Hij stopt na 33 jaar ‘Blokje Om’ met het toerleiderschap en werd na afloop van de fietstocht dan ook ‘terecht’ in het zonnetje gezet door Jo en Ellen Lipman van de Veldhoek. Overigens moet de Heinose fietsclub Heikera na 27 jaar nu ook op zoek naar een nieuwe secretaris.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.