Home / archiefcentraal / unieke windmolen staat nu ook in salland

unieke windmolen staat nu ook in salland

De Energy Ball is in Salland gesignaleerd. Dat is een geruisloze windmolen die al met weinig wind een flink rendement oplevert. De leverancier is Willemsen Installatie in Heino. Het eerste exemplaar staat bij het bedrijf zelf aan de L.J. Costerstraat. De verkoop van de windmolen loopt verder naar wens. “Ik heb er al vijf verkocht, zonder reclame te maken”, zegt Hugo Willemsen blij.

De Energy Ball is een bijzondere windmolen. “Eigenlijk moet je het niet eens een molen noemen. Het is meer een windvaan van dertig kilo die je boven op je dak of op een paal naast je huis of bedrijf kunt zetten”, aldus Willemsen. “Hij is geruisloos, dus last heb je er niet van. Met de wind hier in Salland levert hij per jaar al snel vijftien procent van de totale elektriciteitsbehoefte van een gemiddeld gezin. De terugverdientijd ligt rond de tien jaar. Dat komt omdat de molen ook werkt als er heel weinig wind is.”

De Energy Ball is een product van Home Energy. Daar zijn ze druk bezig met allerlei nieuwe systemen en ontwikkelingen. Zo verwacht Willemsen veel van de ‘solar tubes-hoogrendement zonneboiler’. “Die zonneboiler werkt in combinatie met een warmtepomp. Op die manier gebruik je aardwarmte én zonne-energie om water te verwarmen voor dagelijks gebruik, maar ook voor verwarming. Mooier kan natuurlijk niet in tijden van al maar stijgende energieprijzen.”

Lees ook

Gratis testamentcheck bij alle locaties Notariaat Salland

HEINO/WIJHE – Notariaat Salland haakt op vrijdag 18 juni weer aan bij de Landelijke Testamentcheckdag. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.