tweede slechte dag op rij voor markerink

Dat Loes Markerink goed kan sprinten is ons wel duidelijk geworden tijdens deze editie van de Giro Donne, de Ronde van Italië voor vrouwen. Dat ze een goed tijdrit in de benen heeft werd ons ook al duidelijk tijdens de proloog. Waar het donderdag dan mis ging in de tijdrit over 9,3 kilometer is voor ons een raadsel. Laten we het maar op slechte benen houden. We hebben Loes zelf niet gesproken, maar de 69e plaats in een vlakke tijdrit is toch wel een beetje teleurstellend.

In totaal bijna een minuut en twintig seconde toegeven op een vlakke tijdrit over nog geen tien kilometer mag toch teleurstellend gezien worden. Ieder redactielid van Salland Centraal doet het Markerink niet na, maar voor iemand met een goede tijdrit in de benen mag toch iets meer worden verwacht. Of leggen wij de lat nu te? Want wat we bijvoorbeeld vergeten zijn te noemen is dat de Raalter renster pas 23 jaar is en toch al 46 vrouwen achter zich laat in een tijdrit van een grote meerdaagse ronde.

Hoe het de komende dagen ook gaat verlopen, Loes Markerink kan zonder meer terugkijken op een fantastische Giro Donne. De renster, ook nog lid van CRT Raalte, was de eerste etappes namelijk wel de best geklasseerde jongere in het klassement. Pas na de bergetappe van woensdag moest ze die inleveren. Die krijgt ze ook niet meer terug, want van de drie etappes die nog resteren gaan er twee over hoge, lange en zware cols. De finale van de Giro is op zondag. Misschien zit er nog een dagzege in, want dan is er een zwakke aankomst.

Nog even de cijfers op een rijtje, want slecht gaat het eigenlijk helemaal niet. Het is dat er twintig minuten zijn ingeleverd in de bergetappe van woensdag, maar verder gaat het best goed. In het algemeen klassement staat Markerink nu 98e, staat ze met tien punten gedeeld elfde in het puntenklassement en staat ze nog altijd bij de eerste dertig in het jongerenklassement. Wij vinden het nog altijd heel erg knap en doen het haar niet na. Nu alleen de bergen nog goed overkomen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.