tuktuk oplossing openbaar vervoer raalte

Met het openbaar vervoer is het in de gemeente Raalte slecht gesteld. Althans, dat vindt SP-raadslid en buschauffeur Harry van Kampen. De gemeenteraad besteedt het beschikbare geld aan verkeerde zaken en vergeet het openbaar vervoer. Een oplossing heeft de Heinoër wel: “We moeten in Raalte misschien een soort van tuktuk invoeren.”

Zoals bekend is op de weg tussen Heino en Lemelerveld de snelheid onlangs van 80 naar 60 kilometer per uur teruggebracht. “Op zich niets mis mee”, zegt Van Kampen. “Maar aangezien de oude bustijden zijn gehandhaafd, zorgt dat nu voor problemen. Onnodig, want wethouder Ben Haarman had die problemen kunnen voorzien en de nodige zaken kunnen aanpassen.” Maar er zijn volgens het raadslid nog meer problemen. “Zo zijn Heeten en Wijhe niet per directe lijn bereikbaar. Als je vanuit Raalte met het openbaar vervoer naar één van deze twee dorpen wil, dan ben je erg lang onderweg.”

Van Kampen ziet de toekomst voor het openbaar vervoer in Raalte en omgeving dan ook zeker niet zonnig in. “Sla de voorjaarsnota er maar eens op na. Het geld gaat naar de verkeerde dingen, bijvoorbeeld naar snoepreisjes in Zwitserland of naar illegale bruggen. Met al dat geld kunnen we het openbaar vervoer flink verbeteren.” Zelf pleit hij voor het invoeren van een soort tuktuk. Dit vervoersmiddel wordt steeds populairder in Nederland en is al in meerdere grote steden ingevoerd. “We kunnen er in ieder geval mee experimenteren in Raalte.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.