Home / archiefcentraal / tops wijzen je naar de mooiste plekjes

tops wijzen je naar de mooiste plekjes

Overal in Overijssel verschijnen ze op het moment: Toeristische Overstap Punten (TOP). Dit zijn speciaal ingerichte plekken van waaruit je bewegwijzerde paden kunt wandelen en fietsen. Twee TOP’s zijn er in de gemeente Raalte geplaatst. In Heeten staat de TOP op het Dorpsplein, in Luttenberg op het recreatieterrein de ‘dagcamping’.

Een TOP bestaat uit een herkenningspunt in de vorm van een kegel, een informatiepaneel, wegwijzer, zitgelegenheid, een fietsbeugel en een prullenbak. In Heeten is gekozen voor een aangepast ontwerp. Bij ieder Toeristisch Overstappunt staat een informatiepaneel waarop bewegwijzerde fiets- en wandelroutes staan vermeld. Zo kun je eenvoudig kiezen welke route je kiest, de handwijzer wijst je de goede richting uit.

De plaatselijke belangenverenigingen van Heeten en Luttenberg en andere instanties hebben ervoor gezorgd dat de TOP’s tot stand zijn gekomen. De routes, die deels speciaal voor de TOP’s zijn aangelegd, zijn binnen een dag af te leggen en voeren langs aantrekkelijke plekken in Salland. Voor meer informatie kijk je op www.topoverijssel.nl.

Lees ook

Niels Folgers lijsttrekker van D66 Raalte

RAALTE – De leden van D66 hebben voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 Niels Folgers …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.