tops wijzen je naar de mooiste plekjes

Overal in Overijssel verschijnen ze op het moment: Toeristische Overstap Punten (TOP). Dit zijn speciaal ingerichte plekken van waaruit je bewegwijzerde paden kunt wandelen en fietsen. Twee TOP’s zijn er in de gemeente Raalte geplaatst. In Heeten staat de TOP op het Dorpsplein, in Luttenberg op het recreatieterrein de ‘dagcamping’.

Een TOP bestaat uit een herkenningspunt in de vorm van een kegel, een informatiepaneel, wegwijzer, zitgelegenheid, een fietsbeugel en een prullenbak. In Heeten is gekozen voor een aangepast ontwerp. Bij ieder Toeristisch Overstappunt staat een informatiepaneel waarop bewegwijzerde fiets- en wandelroutes staan vermeld. Zo kun je eenvoudig kiezen welke route je kiest, de handwijzer wijst je de goede richting uit.

De plaatselijke belangenverenigingen van Heeten en Luttenberg en andere instanties hebben ervoor gezorgd dat de TOP’s tot stand zijn gekomen. De routes, die deels speciaal voor de TOP’s zijn aangelegd, zijn binnen een dag af te leggen en voeren langs aantrekkelijke plekken in Salland. Voor meer informatie kijk je op staging2.topoverijssel.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.