toeristen aan de kruudmoes op bottermarkt

De jaarlijkse Bottermarkt in Raalte blijft een grote publiekstrekker. Ook woensdagmorgen was het weer gezellig druk met opvallend veel toeristen. En die toeristen moesten natuurlijk allemaal even de overheerlijke kruudmoes proeven. Heerlijk…, al dacht niet iedereen er zo over.

“Toeristen die niet bekend zijn met kruudmoes schrikken vaak eerst”, vertelt één van de standhouders. “Maar als je vervolgens zegt wat er allemaal in zit en dat het erg lekker is, dan nemen ze toch voorzichtig een hapje.” En vinden ze het lekker? “Wisselend, maar het is al mooi dat ze de moeite nemen om het even te proeven.”

De drukte zorgde voor een gezellig sfeertje op de Bottermarkt. Niet alleen toeristen, maar ook de aanwezige Sallanders genoten met volle teugen van de oude boerennijverheid en ambachten. En zo is deze editie van de Bottermarkt geslaagd. Elke week in juli en augustus op woensdagmorgen wordt de Bottermarkt bij De Plas in Raalte gehouden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.