tienjarig festival lilhill veel meer dan muziek

Het Luttenbergse popfestival Lil’Hill viert zaterdag haar tiende verjaardag. Door de jaren heen is het festival vrijwel hetzelfde gebleven. Ook zaterdag is het net als tien jaar terug kleinschalig en gezellig opgezet. En er wordt nog altijd geprobeerd om te verrassen met de muzikale invulling. Maar het festival is veel meer dan muziek.

Vele bezoekers waren negen keer present, maar zagen nog nooit een band optreden. Zij brachten hun avond steevast door op de festivalweide of aan de ouderwetse bruine bar midden op het terrein. Rustig een biertje of wijntje drinkend in de met coniferen afgeschermde Garden of Love. Of ze dansten de benen uit het lijf in de danstent. Het aanbod is groot op het Luttenbergse Lil’Hill.

Voor diegene die graag wat bands willen bezichtigen, is er een gevarieerd programma. De Amerikaanse artiest Ken Stringfellow (ex-Posies en ex-REM) komt met zijn band The Disciplines naar Luttenberg. Een andere band die voor een verrassing kan zorgen is het Rotterdamse The Madd. Tel daarbij op dat bijvoorbeeld ook Erwin Nyhoff en Bettie Serveert aanwezig zullen zijn en je kunt spreken van een mooi muzikaal programma.