terug in de tijd bij de roggemaaiersdag

Tijdens de Roggemaaiersdag in Luttenberg ga je weer even helemaal terug in de tijd. Op zaterdagmiddag 12 juli wordt op het weiland tegen museum ‘De Laarman’ van 13.30 tot 17.00 uur op een nostalgische manier het rogge gemaaid.

Met maaien met de zicht, het binden van het koren, het scherpen van de zicht: Je kunt het allemaal weer meemaken. Ook het maaien met aflegger wordt weer in ere hersteld, met een heleboel bindsters achter deze machine die de garven gaan binden. Op het laatst wordt er een oude graanmaaier uit het museum gehaald die het laatste stukje rogge gaat maaien.

Als alles gebonden is mag je helpen om de garven aan gasten te zetten onder leiding van enkele liefhebbers, die dat vroeger ook altijd hebben verzorgd op het boerenland in Luttenberg. Zo rond 16.00 uur wordt een groot deel van het land omgeploegd met een tweescharige ploeg voortgetrokken door een Belgisch trekpaard.

Tijdens het evenement is een gezellig terras gemaakt, zodat je alles rustig kunt overzien onder het genot van een krentewegge of een drankje. De toegang is gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.