smeekens heeft aan lobkov een toptrainer

Terwijl Nederland massaal voor de buis gekluisterd zat tijdens EK, de finale van Wimbledon en de 95e Tour de France, daar trainden de teamleden van TVM de afgelopen weken erg hard in voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op zich niets bijzonders, de Olympische Spelen komen er toch aan? Klopt, maar daar zijn de schaatsers van TVM – onder wie Raaltenaar Jan Smeekens – niet mee bezig, zij maken zich alweer klaar voor de winter.

Op en rond de oudste overdekte 400-meterbaan ter wereld draaide de succesvolle schaatsploeg de voorbije weken een pittig programma af in Berlijn. Daar werden uiteraard niet alleen maar rondjes geschaatst, ook zat de profformatie lange dagen in het krachthonk, werd er veel gefietst en gelopen. En dat allemaal met maar één doel: Het komende seizoen weer knallen en records verbeteren.

Voor Jan Smeekens is het komend seizoen er eigenlijk opnieuw eentje van de waarheid. Verleden jaar werd de jonge Raaltenaar nationaal kampioen op de 500 meter sprint en kreeg hij zicht op aansluiting met de wereldtop, maar echte potten breken tussen de grote jongens kon hij nog niet. Zijn trainingsstage in Berlijn stond dan ook puur in het teken van dat doel. En dat lukte aardig, dankzij zijn tijdelijke trainingsmaatje Dmitrij Lobkov.

TVM-trainer Geert Kuiper heeft bewust voor de internationale wereldtopper Lobkov gekozen als ‘mentor’ van Smeekens. “Het is iemand die in de 500 meter uitblinkt”, stelt Smeekens’ coach Kuiper. Maar maak je daarmee de concurrentie ook niet beter? “Je bent geneigd te zeggen van wel, maar dat moet achteraf blijken. Je hoopt een beetje op een wisselwerking. Jan kan in ieder geval veel van Lobkov leren in de tempo-trainingen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.