ser wenst meer vrijheid voor bedrijven

Overijssel is een aantal prachtige natuurgebieden rijk, zoals het Boetelerveld en de Sallandse Heuvelrug. Deze gebieden worden ook wel Natura 2000-gebieden genoemd en zijn tot een ‘beschermde omgeving’ verklaard. De Sociaal Economische Raad Overijssel (SER) vindt dat de bewegingsvrijheid van economische functies, zoals bedrijven, op dit soort plekken te veel aan banden wordt gelegd.

In totaal bezit Overijssel 33 gebieden die als beschermd natuurmonument bekend staan. Die hebben allemaal hun eigen beheersplan waarin aangegeven wordt welke maatregelen nodig zijn om de bescherming van de gebieden te kunnen garanderen. Dat kunnen maatregelen binnen de gebieden zelf zijn, maar ook maatregelen in de omgeving van die gebieden. Vooral dat laatste leidt tot grote bezorgdheid en ongerustheid bij het bedrijfsleven.

De SER wil dat er een oplossing komt voor de zorgen van die bedrijven. Daarom gaat zij een coördinerende positie innemen bij het bewaken van de economische gevolgen van de aanwijzing van de Natura 2000-gebieden. Ze gaat zo goed mogelijk kijken welke conflicten er mogelijk ontstaan tussen de natuurgebieden en de economische functies in de omgeving. Als blijkt dat er sprake kan zijn van conflicterende belangen, zullen vanuit het bedrijfsleven partners aanschuiven om deze op te lossen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.