schuitema nu officieel zonder ahold verder

Supermarktconcern Ahold heeft de verkoop van zijn belang van 73,2 procent Schuitema afgerond. Investeerder CVC Capital Partners is sinds maandagmiddag de nieuwe eigenaar van de grote organisatie achter de C1000-winkels. De investeerder heeft nu 98,4 procent van de aandelen Schuitema in bezit. Schuitema heeft het distributiecentrum voor C1000-supermarkten in Oost Nederland gevestigd in Raalte.

CVC Capital Partners betaalt Ahold op meerdere manieren voor het aandelenpakket. Vrij vertaald betekent het dat Ahold 58 C1000-winkels tot haar beschikking krijgt, alsmede een flink geldbedrag. Ahold behoudt bovendien een indirect belang van twintig procent in Schuitema in de vorm van preferente aandelen. De 58 winkels die nu worden ‘verhuisd’ naar Ahold worden zeer waarschijnlijk een Albert Heijn. Deze overgang is al in gang gezet en moet eind 2008 zijn afgerond.

Schuitema is uiteraard zeer tevreden met de verkoop van de Ahold-aandelen. “We zijn verheugd nu met CVC verder te kunnen bouwen aan de toekomst van de C1000-formule. De al ingezette koers wordt voortgezet om te werken aan een resultaatgerichtere organisatie die de consument centraal stelt. We hebben er alle vertrouwen in dat we met onze nieuwe grootaandeelhouder onze positie van grootste supermarktketen voor zelfstandig ondernemers verder kunnen uitbouwen”, aldus Bert Roetert, directievoorzitter van Schuitema.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.