sallanders steken indianenteam in tenue

Nog drie weken Salland en dan emigreert Lindsay Goossens naar Suriname. De Raaltese gaat daar bij haar vriend wonen om samen een reisbureau te runnen. Lindsay gaat er bepakt en gezadeld naar toe. Ze vroeg en kreeg voetbaltenues voor een Indianenteam in het dorp, midden in de jungle waar Bodeco ook haar exclusieve vakantiekamp heeft. Intersport Schutte in Raalte en VV Mariënheem zijn de gulle gevers van maar liefst 130 shirts.

Bodeco Adventures heet het reisbureau van Lindsay en haar vriend. Je boekt in Paramaribo (in het Waaggebouw dat op de werelderfgoedlijst van de Unesco staat) en komt dan in die jungle terecht. “Geen huisjes met een keurige airco, maar gewoon een hangmattenkamp. Wie dat wil krijgt een stretcher en klamboe tegen de muggen. Tegenwoordig hebben we wel echte toiletten met een emmertje erbij en zelfs stromend water in de keuken. Maar douchen doen we gewoon in de ijskoude kreek. Veel meer luxe is er ook niet nodig.”

De plaatselijke bevolking staat op de loonlijst van Bodeco. Je hebt het dan over ‘Marrons’, afstammelingen van gevluchte slaven, en indianen, want dat is immers de oorspronkelijke bevolking van Suriname. Net als hier spelen die ook een voetbalcompetitie met de buurdorpen. Lindsay: “Voortaan spelen ze in mooie tenues uit Salland.” Han Schutte van Intersport Schutte: “Heel af en toe komt er een partij drukwerk binnen waarmee iets fout gegaan is. Dat het logo verkeerd om staat of zulke dingen. We geven ze graag mee aan Lindsay. Maar dan moet dat team het natuurlijk wel een beetje goed doen in de competitie. Daarom leveren we er ook keepershandschoenen en trainingshesjes bij.”

Lindsay Goossens is nu nog op zoek naar voetbalschoenen. “Het zou mooi zijn als ik schoenen mee kan krijgen die bij clubs zijn blijven liggen. Wie er wat over heeft, kan me mailen.” Overigens gaat ze komende jaar geregeld verslag doen van de competitie van het Indianenteam. En af en toe krijgen we ook verslagen van safari’s en survivals. Haar vriend schijnt namelijk als een echte Steve Irwin allerlei dieren uit de jungle met zijn blote handen te vangen om ze te tonen aan reisgenoten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.