Home / archiefcentraal / rov had smerig marktplein moeten vegen

rov had smerig marktplein moeten vegen

De gemeente Raalte hoeft niet aangekeken te worden op het onverzorgde marktplein van afgelopen weekend. Een bezoeker van Salland Centraal (Bertus, volledige naam bij redactie én gemeente Raalte bekend) attendeerde ons er deze week via een reactie op dat het zondag een zooitje in Raalte Centrum was. De foto die hij ons stuurde spreekt boekdelen, een erg onverzorgd centrum rond de Grote Markt.

Navraag bij de gemeente leert ons dat het Raalter Ondernemers Verbond (ROV) het marktplein schoon had moeten vegen. Vorige week zaterdag organiseerde zij namelijk een braderie en de finale van de voorjaarsactie. “En wie een evenement organiseert, moet zelf opruimen,” aldus Cisca van Doesum namens de gemeente Raalte, “dat is al jaren zo.”

De situatie heeft de gemeente wel aan het denken gezet. Het centrum wordt eens per week geveegd. “Maar we kiezen er steeds vaker voor een keer extra te vegen”, zegt wethouder Ben Haarman. “Om dat structureel twee keer in de week te doen, kost extra geld”, vult Van Doesum aan. “De kwestie heeft in ieder geval onze aandacht, en we kijken naar een oplossing. Bijvoorbeeld om zaterdagavond de prullenbakken al te legen.”

Lees ook

Oosterhuis zangdienst in Wesepe

WESEPE – Op zondag 19 september vindt in de Protestantse kerk van Wesepe weer de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.