rookverbod sinds middernacht van kracht

We zijn er niet speciaal voor op pad gegaan, dus hebben we niet gecontroleerd of de Sallandse horeca ook precies om 00.00 uur de kroeg tot rookvrije zone verklaard heeft. Maar het is wel een feit: Vanaf vanochtend heel vroeg mag je in bioscoop, sportkantine, café, kroeg, discotheek én feesttent niet meer roken!

Tot heden zijn vooral de tegenstanders van de Klink-wet aan het woord geweest. Maar nu zijn het de niet-rokers die eindelijk het woord krijgen. De rokers konden gezellig aan de bar hun grote mond opentrekken en roepen dat ze het allemaal belachelijk vonden. Niet-rokers kregen het woord niet, want dat zij er blij mee zijn, dat was tot afgelopen nacht geen interessante invalshoek.

Maar nu wel. Wat vinden niet-rokers van het rookverbod? We zetten een paar geluiden van de laatste weken op een rij: “Kan ik lekker met mijn gezin uit eten zonder dat er verderop zo’n stinkerd met een sigaret zit”; “na een avondje stappen hoeven de kleren niet in de was”; “ik heb nu aan het eind van de avond keelpijn van het meeroken gekoppeld aan hard praten, dat zal straks wel over zijn”; “mij zie je nu weer in de kroeg, ik kwam er niet omdat ik een broertje dood aan die smerige rook heb.”

Zo maar wat geluiden uit het Sallandse café. Vanaf nu hoort Nederland er wereldwijd weer bij. Zelfs in Afrikaanse landen hadden ze al een rookverbod. In Italië zijn het alleen de politici die in de gangen van de parlementsgebouwen hun eigen wet overtreden, de Italianen zelf houden zich er netjes aan en zijn er blij mee. New York weet niet beter of de Stones staan gewoon rookvrij op het podium.

Nog één gehoorde opmerking: “Ik geloof dat ik nu dan toch eindelijk maar eens ga stoppen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.