Home / archiefcentraal / roggemaaiersdag luttenberg is afgelast

roggemaaiersdag luttenberg is afgelast

De Roggemaaiersdag in Luttenberg van zaterdag is vanwege het slechte weer afgelast. ’s Morgens speelde de organisatie al met die gedachte omdat de weersvooruitzichten alles behalve goed waren, maar toen er bij de opening rond 13.30 uur een enorme plonsbui uit de hemel kwam vallen wisten ze het zeker: Dit gaat niet meer door.

Ondanks het weer werd er toch nog geprobeerd om er tegenover museum De Laarman iets van te maken. Zo werd er een jongere generatie voorgesteld om de aloude werkwijze te leren van de oudere generatie. Hier werd enthousiast op gereageerd. En niet alleen door Luttenbergers, want er zat zelf een westerling bij die het erg interessant vond. Vervolgens werd ook nog het Sallandse roggemaaiersdictee gepresenteerd.

Hier bleef het grotendeels bij. Maar door het slechte weer was er toch al niet veel bekijks. En de nieuwsgierigen die langskwamen, snapten meteen dat met dit regenachtige weer een dag als deze weinig zin heeft. Maar niet getreurd, want er komt een herkansing: Maandagmiddag 14 juli. De Roggemaaiersdag is dus verplaatst. Hopelijk zit het weer dan wel mee.

Lees ook

Herman en Bertha Schiphorst-Brouwer 60 jaar getrouwd

RAALTE – Herman en Bertha Schiphorst-Brouwer uit Raalte vierden op zondag 17 oktober hun 60-jarig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.