recreatiepark bij krieghuusbelten komt er

Als het aan projectontwikkelaar Robert Collée van het Breukelense bedrijf Collage Vastgoed ligt, komt er in het bos ten oosten van camping Krieghuusbelten tussen Raalte en Lemelerveld hoe dan ook een nieuw park met recreatiewoningen. De vraag is echter alleen nog: Hoeveel woningen komen er?

Collée pleitte in eerste instantie voor veertig woningen, maar het Raalter college gaat hier niet mee akkoord. Zij beroepen zich op het feit dat er momenteel al 129 stacaravans op camping Krieghuusbelten staan. De gemeente: “Op en rond camping Krieghuusbelten mogen in totaal 150 recreatiewoningen staan en dus is er nog plaats voor maximaal 21 woningen in het bos ten oosten van de camping.” De projectontwikkelaar is het daar niet mee eens. “De gemeente stelt stacaravans gelijk aan zomerhuizen en dat klopt naar onze mening niet. Daarom zijn we nog in gesprek met de gemeente.”

Omwonenden van camping Krieghuusbelten hebben bezwaar gemaakt tegen het plan voor een park. Ze zijn bang dat de rust verdwijnt en dat er natuur verloren gaat. Voor de buurtbewoners maakt het niet uit of er nu veertig of 21 woningen komen. “Wij willen dat er helemaal niets komt”, zo gaven de bezorgde buurtbewoners Jan Pekkeriet en Marc van Geene eerder al aan.

Collée reageert verbaast op de protesten. “Het enige wat wij doen is gebruik maken van de mogelijkheid die daar in het bos ligt. Het gebied staat aangeduid als ‘terrein voor verblijfs- en dagrecreatie’ en daarom doen we niets anders dan gebruik maken van de mogelijkheid die geboden wordt. Het bos is niet als bos bestemd, maar als plek voor dagrecreatie. Wat dat betreft gaan die bezwaren van de buurt mij helemaal niet aan.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.