raalter bruggen houden scharnierfunctie

De Daggertsbrug en de Enkbrug in Raalte kunnen na de restauratie in principe weer worden opgehaald. Dat zal echter niet snel gebeuren, zo meldt de Stentor vandaag. Tijdens een zitting voor de voorzieningenrechter in Zwolle kwam niet overtuigend vast te staan dat de bruggen na terugplaatsing weer beweegbaar worden, waarna de rechter de gemeente Raalte opdroeg om dat zwart-op-wit te bevestigen.

Tijdens de zitting in Zwolle, op verzoek van Raaltenaren Hans de Kort, Gerdie Maatman en John Kelder, werd duidelijk dat zowel de Daggertsbrug als Enkbrug scharnierpunten krijgen die noodzakelijk zijn om een brug te kunnen ophalen. In de praktijk zullen de bruggen echter niet worden opgehaald, omdat er geen contragewichten in de ballastbak worden aangebracht. Het ophaalmechanisme blijft daarom ook achterwege, maar de scharnierpunten komen wel terug.

Dat er zo lang onduidelijkheid is geweest over de nieuwe situatie van de bruggen valt te wijten aan miscommunicatie tussen de gemeente en Neco Staalbouw. Wim Koning ter Heege van Neco legt in de Stentor uit dat de verwarring omtrent de tekening van de Enkbrug begrijpelijk is: “Het draaipunt van de oude brug was demontabel en wordt weer aan de nieuwe brug bevestigd. Op de tekening zijn echter alleen de nieuw te vervaardigen onderdelen van de brug te zien.”

Raaltenaar Hans de Kort rekent er overigens op dat de gemeente de 145 euro aan griffiekosten vergoedt die hij samen met zijn medestanders maakte in de bruggensoap. Foute informatie van de gemeente vormde namelijk de aanleiding voor de rechtszaak. Het verzoek om schorsing van de vergunning trokken de drie dinsdagmiddag in. Dit was met de rechtbank afgesproken, als de gemeente de ophaalbaarheid tenminste voldoende aannemelijk zou maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.