r4r is weer terug moe maar voldaan

‘Raalte For Romania’ is weer terug in Raalte. Sinds zondagavond kan de groep jongeren weer overgaan tot de orde van de dag, want de klus in Roemenië is inmiddels (meer dan) geklaard. En dat is voor sommigen best wel weer even wennen, zoals op het gastenboek te lezen is. De jongeren beseffen bij thuiskomst pas echt hoe geweldig het in Roemenië eigenlijk wel niet was.

Maar niet alleen zijzelf vonden het prachtig. Ook de Roemenen waren de gasten meer dan dankbaar. Als dank hadden de Roemenen op de laatste avond een barbecue georganiseerd. Dit feestmaal vond echter wel plaats op een hoge berg. Een heleboel zweetdruppels van de toch al vermoeide werkers was het gevolg. Maar eenmaal boven vergoedde het uitzicht veel. Vervolgens werd er in de buurt van een soort van ruïne gebarbecued. Dat ging onder genot van een kampvuur, muziek, zelfgemaakte whisky en zelfgemaakte wijn. Het werd een prachtige avond.

Met busjes werd R4R weer teruggebracht naar het internaat. Dit bracht enig gevaar met zich mee. Het busje reed over een hobbelige en door erosie aangetaste weg en daardoor duurde het anderhalf uur voordat de groep gearriveerd was. Het maakte verder niet heel veel uit, want bij het grootste gedeelte van de groep won de vermoeidheid het zelfs van de grote kuilen in de weg.

De volgende dag stond in het teken van het vertrek. Na een lange terugweg slaapt iedereen nu in zijn vertrouwde bed. Vermoeid, maar tevreden. Want de school is flink opgeknapt en iedereen is een prachtige ervaring rijker. Voor een eerder verslag van de groep Raaltenaren in het plaatsje Siria in Roemenië

klik je hier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.