preventieve maatregelen bad heidepark

Zorgwekkende reacties bij een aantal bezoekers van het Natuurbad Heidepark in Lemelerveld. Verschillende badgasten hebben de afgelopen periode namelijk geklaagd over jeuk na het zwemmen in de recreatievijver. Hoewel het water van de vijver, samen met andere zwemgelegenheden, regelmatig worden onderzocht en de resultaten telkens goed zijn, is de Stichting Natuurbad Heidepark wel een beetje bezorgd.

De symptomen van klagende badgasten lijken erg op die van zwemmersjeuk. Volgens de website van het waterschap is het ‘een veelvoorkomend gevolg van zwemmen in buitenwater. Een jeukende huiduitslag met rode bultjes, lichte hoofdpijn en koorts zijn kenmerkend voor zwemmersjeuk’. De irritatie is betrekkelijk onschuldig, maar kan wel langer dan een week aanhouden. Het wordt veroorzaakt door een parasiet van watervogels en verdwijnt weer vanzelf.

Stichting Natuurbad Heidepark heeft de klachten direct na binnenkomst gemeld aan verschillende instanties en inmiddels is er een onderzoek ingesteld door de provincie en het waterschap. Zonder resultaat. Dat is gunstig, want dat betekent dat het water in ieder geval goed te noemen is. Wel is de stichting een aantal preventieve acties begonnen om het zwemplezier te waarborgen. Want met de weersverwachtingen zou het zonde zijn om de vijver te moeten sluiten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.