prachtig raceweekend voor becks in belgie

Vanwege het 50-jarig bestaan van het circuit van Chimay in België is de lange baan vorige week nog één keer gebruikt. En natuurlijk was het Becks BMW Race Team uit Wijhe ook van de partij.

“Voor onze coureurs was het een geweldige ervaring om op zo’n lange baan van 9,5 kilometer te rijden”, vertelt Jan Beck. “Er zat een lang – zo goed als recht – stuk in van bijna drie kilometer. Gelukkig zat er wel wat hoogteverschil in waardoor de machines niet over de toeren draaiden. Ook zat er nu een rotonde in het circuit, die er uiteraard vroeger niet lag. De coureurs hadden bij de rotonde de keus om netjes de weg te volgen of over de verhoging van de rotonde te gaan, waardoor sommige machines volledig los van de grond kwamen. Een geweldig gezicht!”

Ondanks de slechte weersvoorspellingen en het wisselvallige weer in Nederland, heeft het Wijhese team het hele weekend prachtig weer gehad. “Het was een gezellige drukte op het rennerskwartier met veel kraampjes en veel exotische racemotoren. Zelf stonden we ook op een prachtige plaats waar veel publiek langs kwam en hebben veel bekijks gehad bij de BMW’s”, aldus Beck, die tevens tevreden terugkijkt op de prestaties van zijn coureurs op het circuit van Chimay.

Jarno Jonker kwam in zijn race bij de start zeer goed weg en reed zelfs een tijdje zevende met de complete Europese top voor zich. Maar uiteindelijk moest hij toch nog een plaatsje toegeven. Een Engelsman op een supersnelle Paton kwam hem nog voorbij, waardoor hij uiteindelijk werd afgevlagd op een fraaie achtste plaats. Jan Beck: “Een geweldige prestatie van Jarno om met de zware BMW op een achtste plaats te eindigen in dit internationale startveld.”

De jonge Boy Beck startte in zijn race in België vanaf de vierde startrij. Hij had een geweldige start en dook zeker bij de eerste tien de rotonde over. Echter op het rechte stuk vlogen de andere coureurs hem om de oren. “We zijn weken bezig geweest om de BMW van Boy wat sneller te krijgen, maar dat is nog steeds niet gelukt. We hebben heel veel aan de motor veranderd, maar het resultaat is matig.” Uiteindelijk eindigde Boy op een zeer verdienstelijke dertiende plaats.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.