overijssel helpt roemenen aan schoon water

Onder toeziend oog van dertien leden van de Statencommissie Ruimte, Duurzaamheid en Water van Overijssel heeft de Overijsselse gedputeerde Piet Jansen een zogehete ‘Perfector E installatie’ in het Roemeense dorp Saelele geopend. De installatie, die het drinkwater zuivert, is gemaakt door het Overijsselse bedrijf Norit Procestechnology.

Tijdens de opening sprak Piet Jansen onder grote belangstelling van de dorpsbewoners over het belang van schoon drinkwater en legde de relatie met het realiseren van de Milleniumdoelen van de Verenigde Naties. In de Milleniumdoelen is onder meer vastgelegd dat het aantal mensen zonder toegang tot veilig drinkwater wereldwijd in 2015 gehalveerd moet zijn ten opzichte van 1990.

Op veel plaatsen in de provincie Teleorman is de drinkwaterkwaliteit beneden peil. De provincie Overijssel werkt al zo’n drie jaar samen met de Zuid-Roemeense provincie Teleorman aan verschillende waterprojecten aldaar. Naast drinkwater zijn er projecten voor sanitaire voorzieningen en hoogwaterbescherming. De provinciebestuurders stelden vast dat er goede voortgang is geboekt met deze projecten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.