ook wateroverlast op feestterrein luttenberg

De stortbuien van afgelopen weekend hebben ook het feestterrein in Luttenberg onder water gezet. Het was echter niet alleen de directe regen die het terrein blank zette, maar ook het water dat van de berg af naar het centrum van Luttenberg stroomde.

De wateroverlast op het feestterrein is opmerkelijk omdat er in 2007 nog een afvoerplan voor hemelwater is uitgevoerd, waarbij het water via een infiltratiesysteem onder de ventweg en het processiepad afgevoerd wordt. De vraag is echter of dit systeem het overvloedige regenwater wel aan kan. Regelmatig staat de ventweg onder water, tot grote ergernis van de aanwonenden, waaronder enkele winkeliers en een café-eigenaar.

De stortbuien van afgelopen weekend zetten de hele Butzelaarstraat onder water, waarna het water zich een weg zocht naar de laagst gelegen plek: Het feestterrein. Zaterdag en zondag is met vereende krachten het overtollige water weggepompt en -gezogen. Naar omstandigheden is het terrein nu weer in goede staat. De organisatie hoopt dat de eventuele nieuwe regenbuien een andere route nemen en Luttenberg sparen.

Mocht het echter noodzakelijk zijn, dan heeft de organisatie voldoende maatregelen achter de hand om de vele toeschouwers met droge voeten op het feestterrein te ontvangen. Het Luttenbergs Feest start donderdagavond 31 juli met een vrolijke optocht en sluit zondagavond 3 augustus met een spectaculair vuurwerk. Voor het volledige programma zie staging2.luttenbergsfeest.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.