Home / archiefcentraal / ook raaltese wint stedentrip bij waterschap

ook raaltese wint stedentrip bij waterschap

Net als Marianne Kolk-Gort uit Wijhe is ook Karin Harink uit Raalte in de prijzen gevallen bij het Waterschap Groot Salland. In de categorie ‘Schilderkunst’ werd haar schilderij ‘Veilige dijken’ gekozen tot winnende inzending.

De prijs bestaat uit een verzorgde stedentrip (drie dagen) voor twee personen naar een ‘waterstad’. De winnares mag zelf kiezen wat de bestemming wordt. Hierbij heeft ze keuze uit Boedapest, Kopenhagen, Brugge, Lissabon en Londen. Bij de prijs is tevens een travel-/visitorscard inbegrepen, goed voor gratis openbaar vervoer en korting bij diverse musea en bezienswaardigheden.

Om het 700-jarig bestaan extra luister bij te zetten, organiseerde het Waterschap Groot Salland een speciale creatieve wedstrijd gericht op het thema ‘water’. Inwoners van ‘t waterschapsgebied waren vrij in materiaalkeuze en soort inzending. Harink zond een schilderij in met als thema ‘Veilige dijken’. Ze lichtte het toe met een kort gedicht:

Achter de dijk

Ligt het koninkrijk

Van Nedrland

Ondanks de grote golven

Raakt het niet bedolven

En houdt het land stand

Leve de dijk, leve het koninkrijk!

Lees ook

Bootcamps voor sporters met beperking

REGIO – Om fit aan de start van het nieuwe seizoen te verschijnen organiseren de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.