Home / archiefcentraal / ooievaars weer terug en jongen geringd

ooievaars weer terug en jongen geringd

In 2001 heeft de familie Dill met behulp van loonbedrijf Fokkert een groot ooievaarsnest op een hoge paal bij het huis gekregen. In 2004 kwamen er daadwerkelijk ooievaars. Het leek allemaal goed te gaan, totdat een aantal nijlganzen de ooievaars weer wegjaagden.

Dit jaar is het weer gelukt om een ooievaarspaar in het nest te krijgen en er werden drie eieren gelegd. Twee eieren kwamen uit en de twee jongen die daaruit kwamen zijn op zaterdag 28 juni geringd. Dit ging wederom met behulp van Fokkert. Zij hadden namelijk een kraan geregeld om bij het hoge nest te komen. Laten we hopen dat de ooievaars nu niet verjaagd worden.

Lees ook

Bijplaatsen korhoenders op de Sallandse Heuvelrug gaat door

ZWOLLE – In totaal gaat het 300.000 euro kosten: Staatsbosbeheer mag de komende vijf jaar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.