ooievaars weer terug en jongen geringd

In 2001 heeft de familie Dill met behulp van loonbedrijf Fokkert een groot ooievaarsnest op een hoge paal bij het huis gekregen. In 2004 kwamen er daadwerkelijk ooievaars. Het leek allemaal goed te gaan, totdat een aantal nijlganzen de ooievaars weer wegjaagden.

Dit jaar is het weer gelukt om een ooievaarspaar in het nest te krijgen en er werden drie eieren gelegd. Twee eieren kwamen uit en de twee jongen die daaruit kwamen zijn op zaterdag 28 juni geringd. Dit ging wederom met behulp van Fokkert. Zij hadden namelijk een kraan geregeld om bij het hoge nest te komen. Laten we hopen dat de ooievaars nu niet verjaagd worden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.