onweer maakt einde aan tropische warmte

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar er is slecht weer op komst. Zo slecht zelfs dat het KNMI een officiële weerswaarschuwing heeft afgegeven. Waar de temperatuur op het moment in het binnenland aan het oplopen is tot 33 graden, daar kan het over een uurtje zomaar anders zijn. Vanmiddag en vanavond volgen onweersbuiten die lokaal zeer heftig kunnen worden. Maar waar dat precies is kan het KNMI ons nog niet vertellen.

De buien die we in de loop van de dag kunnen verwachten zijn zelfs zo erg dat er al wordt gesproken over hagel en zware regen. Ook gaat dit gepaard met onweer en zware windstoten tot 55 kilometer per uur. De zonkracht blijft ondertussen ongekend hoog, dus er is constant sprake van verbrandingsgevaar. Ook als het bewolkt is lopen we dat gevaar. Zonkracht niet valt af te leiden uit de temperatuur, maar het is een maatstaf voor de UV-sterkte. Op een schaal van 1 tot 10 bereikt die vandaag de sterkte van 8, en altijd nog 4 bij bewolking.

Op donderdag ziet de weersverwachting er weer totaal anders uit dan vandaag: Het regent op veel plaatsen flink en de temperatuur komt met moeite aan de twintig graden. Vandaag de tuin sproeien lijkt dan ook overbodig, want morgen komt er ongetwijfeld een flinke bui voorbij. De komende dagen blijft het verder wisselvallig met soms buien maar ook zonnige perioden en vrij normale temperaturen voor deze tijd van de zomer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.