om in beroep tegen vrijspraak care hotel

Het Openbaar Ministerie (OM) in Zwolle legt zich niet neer bij de vrijspraak van het European Care Hotel in Heino en zijn directeur. Dat meldt de Stentor woensdag. Volgens het OM hebben de instelling en zijn directeur zich schuldig gemaakt aan fraude met AWBZ-gelden.

In de optiek van het OM liet het luxe verzorgingstehuis de bewoners betalen en werden de kosten ook via de AWBZ gedeclareerd. De directeur stelde dat de bewoners betaalden voor extra zorg. De rechtbank dacht er ook zo over en besloot vorige week tot integrale vrijspraak. Tegen de directeur werden een jaar cel en 25.000 euro boete geëist. Het zorghotel zou 200.000 euro moeten betalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.