ola waterspelen in zwembad de scheg

In het zwembad van Sport- en Recreatiecentrum De Scheg in Deventer worden zaterdag 23 augustus de ‘Ola Waterspelen’ georganiseerd. Gedurende de hele dag kunnen zestien teams van vier tot zes kinderen meedoen aan een parkoers van acht spectaculaire spellen in het water. Al deze spellen zijn geïnspireerd op echte Olympische sporten.

In totaal strijden zestig tot honderd kinderen tegen elkaar op onderdelen zoals de Rits Raket Race (gebaseerd op de estafetteloop), Hink Stap Plons (afgeleid van de hink-stap-sprong) en Horde Duiken (een variant op hordelopen). Het winnende team plaatst zich automatisch voor de finale in september.

De Ola Waterspelen zijn bedoeld om kinderen op een leuke én actieve manier kennis te laten maken met verschillende Olympische sporten en zo sport meer bij kinderen onder de aandacht te brengen. Uit onderzoek van Ola blijkt dat zwemmen onder kinderen van 7 tot 13 jaar de meest bekende Olympische sport is. Bovendien vindt ruim tachtig procent van de kinderen zwemmen zelf ook erg leuk.

Kinderen tussen 6 en 12 jaar kunnen in het hele land meedoen aan één van de 24 regionale voorrondes van de Ola Waterspelen. Tijdens elke voorronde wordt één team geselecteerd dat mee mag doen aan de finale in september. Inschrijven voor de Ola Waterspelen in zwembad De Scheg kan nog tot en met 18 augustus via staging2.olawaterspelen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.