nieuwe sallandse boer krijgt het loodzwaar

Commentaar – Maurits von Martels uit Hessum is eind augustus tijdens de 57e editie van Stöppelhaene de Sallandse Boer. Voor veel Sallanders een grote onbekende, maar toch wordt hij dit jaar samen met de Oogstkoningin en haar Hofdames het uithangbord van het Sallandse oogstfeest. Waarom? Zijn er dan werkelijk bijna geen boeren meer of is de functie van Sallandse Boer niet aantrekkelijk genoeg?

Over die laatste vraag valt wel wat te zeggen. Het is immers algemeen bekend dat je als Sallandse Boer niet veel stil zit tijdens Stöppelhaene. Je moet overal naartoe. Staat constant in de spotlights. En bij nagenoeg elk evenement ben je van de partij. Dat is ongetwijfeld fantastisch om mee te maken als boer zijnde, maar tevens erg vermoeiend. Dus moet je er wel wat voor over hebben! Toch?

Het is in ieder geval te hopen dat er voor de 47-jarige Von Martels al een kamer is gereserveerd bij Hotel de Zwaan, want heen en weer rijden naar Hessum maakt het die dagen allemaal nog vermoeiender. Je kunt je afvragen of de geboren en getogen Sallander zich dat beseft. Von Martels heeft Stöppelhaene immers nog nooit gevierd.

Nooit gevierd? Sterker nog, hij is nog nooit bij het feest geweest. Er staat hem dus nog heel veel te wachten. Want Stöppelhaene vieren als burger is zwaar. Als Sallandse Boer nog zwaarder. En als Sallandse Boer die het feest nog nooit heeft meegemaakt vermoedelijk loodzwaar! Hoe dan ook: Hopelijk is Maurits von Martels eind augustus getuige van een fantastische editie van Stöppelhaene, want dan zijn wij dat ook!

logo

Een mening over dit onderwerp? We nodigen je uit te reageren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.