nieuwe brandweerlieden in olst wijhe

In het najaar van 2007 heeft de brandweer Olst-Wijhe een grote wervingsactie gehouden in de hele gemeente. Dit was nodig om de brandweerzorg te kunnen waarborgen, want met te weinig lieden is dat niet mogelijk. Uiteindelijk leverde deze actie zestien kandidaten op, waarvan er nu veertien zijn gediplomeerd.

De zoektocht naar nieuwe vrijwilligers begon allemaal met een ludieke actie. Met veel blauw licht en een meertonige hoorn werden de kernen van Olst, Wesepe, Welsum en Wijhe bezocht en dit leverde een fors aantal geïnteresseerden op. Uiteindelijk heeft een daaropvolgende informatieavond geresulteerd in zestien kandidaten.

Deze kandidaten, waaronder een zevental vrouwelijke, hebben de afgelopen periode een zeer intensieve training gevolgd, waarbij soms driemaal per week werd getraind. Het enthousiasme van deze groep nieuwelingen maakte het mogelijk de training zo intensief uit te voeren.

Zij zijn nu klaar om als beginnend brandweerman/vrouw de praktijk in te gaan en mee uit te rukken. Na de zomer zullen alle nieuwelingen een vervolgcursus volgen, waarbij niet de brandbestrijding maar de technische hulpverlening en het bestrijden van ongevallen centraal staat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.