niet het andere deel van het kanaal vergeten

Het Overijssels Kanaal, sectie 3, van Lemelerveld naar Deventer is jarig. Dat kanaal trekt daardoor veel publiciteit naar zich toe. Het Langste Lente Licht, de expositie Muj Kiekn en straks tijdens de Natuur Fair op 7 september is het weer een groot feest. Naar verluidt houdt Lemelerveld op de zaterdag ervoor zelfs een groot Pleinfeest omdat dat dorp ontstaan is vanwege dat kanaal.

Allemaal heel mooi, vindt Heinoër Flip Jonkman, maar laten we vooral ook dat andere Overijsselse Kanaal – dat van Zwolle naar Almelo loopt – niet vergeten. Dat kanaal lag er al veel eerder en moest 150 jaar terug zelfs al een aftakking hebben. Dat werd sectie 3. Flip stapte deze week op de fiets en laat middels een prachtige fotoreportage zien hoe mooi dat andere kanaal is.

Hartstikke mooi dat kanaal. Hartstikke mooi dat Flip de foto’s stuurt. Prachtig dat er langs dat kanaal sinds dit voorjaar een fietspad loopt. Maar het is niet jarig. Geen jubileumjaar voor dat kanaal. Daarom besteedt Salland Centraal er gemiddeld wat minder aandacht aan. Maar vandaag dus even niet.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.