Home / archiefcentraal / nauwelijks schade na brand in laag zuthem

nauwelijks schade na brand in laag zuthem

De brandweer van Heino heeft dinsdagavond rond de klok van half twaalf een schoorsteenbrand moeten blussen aan de Hogeweg in Laag Zuthem. Omdat het een boerderij met rieten kap betrof is voor de zekerheid ook een tankspuitauto en hoogwerker van het korps uit Zwolle opgeroepen. Het bleek niet nodig, want van een echte brand was gelukkig geen sprake.

Een nieuwe kachel is vermoedelijk de oorzaak van de enorme rookontwikkeling rond de boerderij. Mogelijk zaten er nog restanten van de aanleg ervan in de schoorsteen en hebben die even vlam gevat. De schade voor de bewoners bleef beperkt. Na een grondige controle konden ook de brandweerlieden uit Heino weer snel naar huis.

Lees ook

Collecties historische publicaties deels samengevoegd

Rijnbrink, Athenaeumbibliotheek en Historisch Centrum Overijssel ondertekenen convenant REGIO – Als geïnteresseerde in historische publicaties …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.