nauwelijks schade na brand in laag zuthem

De brandweer van Heino heeft dinsdagavond rond de klok van half twaalf een schoorsteenbrand moeten blussen aan de Hogeweg in Laag Zuthem. Omdat het een boerderij met rieten kap betrof is voor de zekerheid ook een tankspuitauto en hoogwerker van het korps uit Zwolle opgeroepen. Het bleek niet nodig, want van een echte brand was gelukkig geen sprake.

Een nieuwe kachel is vermoedelijk de oorzaak van de enorme rookontwikkeling rond de boerderij. Mogelijk zaten er nog restanten van de aanleg ervan in de schoorsteen en hebben die even vlam gevat. De schade voor de bewoners bleef beperkt. Na een grondige controle konden ook de brandweerlieden uit Heino weer snel naar huis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.