met dronken kop verkeersborden vernielen

Als je ’s nachts met een dronken kop naar huis gaat, dan heb je het er maar druk mee. Neem de man (of vrouw) die in de nacht van zaterdag op zondag geprobeerd heeft een verkeersbord mee te nemen van de rotonde Weidelaan-Zuidwijklaan in Raalte Noord. Dat heeft heel wat werk gekost, maar er was zoveel drank in de man dat het nog niet eens lukte ook.

Eerst wat tegels weghalen, dan proberen de paal er uit te krijgen… Dat moet de werkopdracht geweest zijn. De tegels er uithalen wilde nog wel. Die netjes midden op het fietspad leggen was ook geen probleem. Maar toen die paal nog. Zeker overdag niet opgelet hoe die dingen er uit zien? Onderaan de paal zit namelijk een flink dwarsstuk gelast voor de stabiliteit en misschien wel tegen vandalisme.

We gaan er vanuit dat de vandaal stomdronken was, anders was hij vermoedelijk niet zo levensgevaarlijk te werk gegaan. Want de gebroken trottoirtegels zomaar achter laten op een fietspad…

Salland Centraal voorspelt de komende weekenden meer gedonder in de glazen. De disco’s zijn even wat minder druk omdat er overal examenfeesten zijn. Die zijn vandaag de dag aan de grote kant. In Middel bijvoorbeeld kon je vorige week woensdag voor een tientje vrij drinken. Een dikke honderd man bezocht dat feest en de barkeepers moesten geregeld optreden als uitsmijters, want er waren opstootjes. Van dat soort feesten zijn er de komende tijd meer. Het schijnt dat de geslaagden in de rij staan om hun feest te mogen geven.

En als er geen drank is in de man, dan zit er wel drugs in. Bij een groot dance-feest op Bussloo heeft de politie vannacht 33 man opgepakt wegens drugsbezit.

Onze man was vrijdagnacht getuige van een gezellig vechtpartijtje tussen twee stomdronken gasten. Het gesprek (geschreeuw eigenlijk) ging niet verder dan ‘laat me nou eens praten’ en ‘nee, jij moet nu eens naar mij luisteren’. Maar als ze dan naar elkaar luisterden kwam er helemaal niets zinnigs uit. Uiteindelijk hebben ze elkaar een paar flinke klappen op de kop gegeven. Och, zolang ze er anderen maar niet mee lastig vallen…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.