meer dan een biertje nu ook in dalfsen

Het alcoholgebruik door jongeren wordt als volgt getypeerd: Te vroeg, te veel en te vaak. Mede daarom is de politie IJsselland in samenwerking met een aantal andere partijen een poosje geleden gestart met het project ‘Meer dan een biertje’. Elf gemeenten werken inmiddels via dit protocol, waaronder Raalte. Sinds kort doet ook de gemeente Dalfsen mee.

Wat houdt het project in? Jongeren van 12 tot 17 jaar die onder invloed van alcohol een strafbaar feit plegen worden volgens een nieuw protocol aangepakt. De jongere en zijn of haar ouders krijgen de keuze tussen een boete of het verplicht volgen van een cursus. Die cursus gaat over de schadelijke gevolgen van overmatig drankgebruik op jonge leeftijd. De gemeente Dalfsen, het politieteam Dalfsen, bureau Halt en Tactus Verslavingszorg hopen dat jongeren en ouders zich op die manier meer bewust worden van overmatig alcoholgebruik.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.