maurits von martels is sallandse boer 2008

De 47-jarige Maurits von Martels uit Hessum is tijdens Stöppelhaene 2008 de Sallandse Boer. Henk de Weerd, de Sallandse Boer van 2007, heeft het stokje zaterdagochtend tijdens de Raalter Roggemaaiersdag (waarbij net als vorige week niet gemaaid is) aan Maurits overgedragen.

Maurits von Martels is getrouwd met Aimée en ze hebben samen drie kinderen. Maurits is melkveehouder en samen met zijn vrouw runt hij de Bed & Breakfast ‘Huize Hessum’ op landgoed Hessum. Dit huis is gebouwd in 1830 en wordt al vier generaties bewoond door de familie. De melkveehouderij vormt de voornaamste bron van inkomsten en zorgt voor een gemoedelijke bedrijvigheid op en rond het erf. Maurits vertelt graag over zijn werk, zijn bedrijf en de zorg voor het landgoed.

Von Martels houdt van sporten in het algemeen en van voetbal en paardrijden in het bijzonder. Naast zijn functie als melkveehouder, is hij gemeenteraadslid van het CDA in Dalfsen. Daarvoor heeft hij een aantal andere bestuursfuncties vervuld, onder andere bij de Rabobank en LTO Noord.

Maurits is op en top Sallander; hij is er geboren en getogen en hij houdt van de mensen die er wonen en de streek zelf. Hoewel Stöppelhaene natuurlijk een begrip is in Salland en ver daarbuiten heeft Maurits nog niet eerder dit feest gevierd. Dit jaar zal hij natuurlijk op een wel heel bijzondere manier betrokken zijn bij Stöppelhaene.

De Sallandse Boer is van oudsher zeer nauw betrokken bij de oogstgave van Stöppelhaene. Dit jaar is de oogstgave bestemd voor het project ‘vrouwen voor vrouwen’ in Ethiopië. Door de grote afstanden en de slechte bereikbaarheid (er zijn alleen modder- en gravelwegen), worden de inwoners van Dembi Dolo gedwongen in grote armoede te leven. De organisatie Walal is de enige organisatie in de regio die zich inzet op het gebied van watervoorziening, HIV/Aids bestrijding, sociaal werk, medische zorg en landbouwonderwijs, en kan wel wat hulp gebruiken.

De nieuwe Sallandse Boer kan zich helemaal vinden in dit project en zal dan ook zijn uiterste best doen om dit project zo goed mogelijk onder de aandacht te brengen. Hopelijk zal dit jaar wederom de recordopbrengst worden overtroffen!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.