Home / archiefcentraal / markerink geeft op in zesde etappe van giro

markerink geeft op in zesde etappe van giro

De Ronde van Italië voor vrouwen, de Giro Donne, zit er voor Loes Markerink op. De Raalter wielrenster van het Nederlandse Team Flexpoint stapte vrijdag in de tweede bergetappe af. Wat de precieze reden van haar uitvallen is, is ons onbekend. Zowel de website van de Giro als die van Team Flexpoint schrijft daar niets over. Fabiana Luperini is nog steeds leider in het klassement.

De Italiaanse week begon voor Markerink vorige week zaterdag nog perfect met een klassering bij de eerste tien in de proloog. Mede door die proloog en goede resultaten in de massasprints mocht Markerink tot en met woensdag in de witte trui rijden, als best geklasseerde jongere. Tijdens de eerste bergetappe op woensdag verloor ze veel tijd, ook de tijdrit van donderdag verliep teleurstellend. De etappe van vrijdag bleek een te grote opgave.

Salland Centraal sluit hiermee de reportage over de Giro Donne af. Wie geïnteresseerd is in de laatste twee etappes en – net als ons – een heel klein beetje Italiaans kan, die kan op de officiële website van de wielerronde terecht.

Lees ook

Rustpunt De lange Pier geopend in Lettele

LETTELE – Aan de Butersdijk in Lettele is sinds mei dit jaar een nieuw rustpunt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.