markerink als beste jongere de bergen in

Het is Loes Markerink niet gelukt om een dagzege te behalen in de Ronde van Italië voor vrouwen voordat het peloton de bergen in gaat. Dinsdag eindigde de etappe wederom in een massasprint, die (uiteraard) weer werd gewonnen door de Duitse Ina Yoko Teutenberg. Toch zat ook de Raaltese Markerink weer goed van voren. De renster van Team Flexpoint finishte als negende en behield daarmee de witte trui, voor de best geklasseerde jongere.

Teutenberg gaf dinsdag nog maar eens haar visitekaartje af en liet zien onweerstaanbaar te zijn in de sprints tijdens de Giro Donne. De Duitse won voor de derde dag in successie een etappe en verstevigde haar roze trui. Zij leidt het klassement nu met 17 seconde voorsprong op Kirsten Wild uit Zwolle. Mirjam Melchers staat vijfde, Loes Markerink is op een negende plaats de derde Nederlandse vrouw.

Tot zover de vlakke etappes. Vandaag kunnen voor het eerst de klimgeiten aan het werk in een etappe over 106 kilometer van Calcinaia naar Monte Serra. Dat klinkt inderdaad al direct bergop: Monte Serra. Wie het kaartje erbij pakt ziet ook direct dat het venijn bij de vierde etappe in de staart zit. De laatste zes kilometer van de koers moet er geklommen worden, grote kans dus dat het klassement na woensdag dus helemaal overhoop wordt gehaald.

Groot is de kans ook dat Markerink na vandaag niet meer in de witte leiderstrui van het jongerenklassement rijdt. De 23-jarige wielrenster moet het vooral hebben van een sterke eindsprint en heeft ook een goede tijdrit in de benen, klimmen is echter niet haar specialiteit. En laat ze dat nou net vandaag wel moeten doen. Waarschijnlijk kan ze het eerste klimmetje van de dag nog wel goed volgen, maar moet ze passen in de slotklim. Daarmee komt de witte trui ongetwijfeld in gevaar.

We willen natuurlijk niet echt op de zaken vooruit lopen, maar mocht Markerink vandaag haar witte trui verliezen, dan kan ze die morgen mogelijk alweer terugpakken. Dan staat er een vlakke tijdrit over 9,3 kilometer op het programma. Vrijdag staat er echter weer een bergetappe gepland, maar zover willen we niet vooruit kijken. Terug kijken doen we wel graag, via een filmpje dat ons vanuit Italië bereikte. Een leuke sfeerimpressie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.