maak raalte bekend en wordt goudhaentje

In het laatste weekend van oktober 2007 stond Raalte landelijk positief op de kaart. Dit was te danken aan de successen van zangeres Maaike Jansen en schaatser Jan Smeekens. Naar aanleiding van dit weekend is nu door de gemeenteraad van Raalte de titel ‘Goudhaentje van het jaar’ in het leven geroepen. Want volgens de gemeenteraad blijft het positieve nieuws vaak buiten bod.

Henk Robben (CDA) kwam met het idee van het ‘Goudhaentje’ en legt uit: “Er gebeurt zoveel positiefs! Vooral het negatieve nieuws komt echter in beeld. Toch zijn er veel positieve dingen te melden in onze gemeente, waar we nog te weinig bij stil staan. Het lijkt wel alsof we deze positieve dingen als vanzelfsprekend zien. Dat zijn ze niet, we mogen daar best trotser op zijn. Om het positieve nieuws meer te benadrukken is dit nieuwe concept bedacht.”

Daarom gaat de gemeente met ingang van 2008 jaarlijks kijken of één of meerdere personen in aanmerking komen voor deze titel. Je kunt als inwoners de gemeente een handje helpen. Ken je iemand die de gemeente landelijk op een positieve manier in het nieuws weet te brengen, laat dit dan weten. Aan het eind van elk jaar bepaalt de gemeente wie uitgeroepen wordt tot ‘Goudhaentje van het jaar’.

Aanmeldingen of nominaties moeten uiterlijk 15 december 2008 bij de gemeente binnen zijn. Deze kunnen gemaild worden naar communicatie@raalte.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.